ArticoleFerme.ro este proprietatea S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. , inregistrata la Registrul Comerţului: J22/2567/1994, CUI RO 6448209, cu sediul social în Str Anastasie Panu, nr 50, Bl H1-3, Parter, Iasi.

Folosirea acestui site, implica acceptarea acestor termeni si conditii. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii şi condiţiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri şi servicii de către S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. prin intermediul magazinului virtual ArticoleFerme.ro către Cumpărător şi pot suferi actualizari, ultima varianta fiind disponibila in aceasta pagina a site-ului.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Cumpărător - persoană, firmă, companie sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător - societatea comercială S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L., având sediul social în Str Anastasie Panu, nr 50, Bl H1-3, Parter, Iasi, nr. de înregistrare la Registrul Comerţului: J22/2567/1994, CUI RO 6448209.

Bunuri şi Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele şi serviciile menţionate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile şi Serviciile şi Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri şi Servicii şi să facă plata acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător (prin emiterea unei facturi proforme si incasarea avansului).

Drepturi de proprietate Intelectuală (în cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor şi drepturi în natură de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate şi înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificaţii - toate specificaţiile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor aşa cum sunt precizate în Comandă.

2. ACCEPTAREA CONDITIILOR

Folosirea acestui site, implica acceptarea acestor termeni si conditii. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.


Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate fara o notificare prealabila. 

Prin crearea unui cont pe site-ul ArticoleFerme.ro, utilizatorul site-ului isi exprima acordul pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata.

In momentul plasarii unei comenzi în magazinul online ArticoleFerme.ro, utilizatorul site-ului își exprimă acordul cu inregistrarea unui cont pe adresa de email specificata si cu metoda de comunicare electronică prin intermediul email-ului si / sau telefonic. Transmiterea comenzii pe site va fi urmată de recepția unui email automat care atestă doar plasarea comenzii. Acest mesaj, discuțiile telefonice, prin email sau pe alte căi cu reprezentanții Vânzătorului nu constituie acceptări ferme ale comenzii, și implicit NU semnifică încheierea contractului la distanță. Acceptarea ferma a comenzii este detaliata mai jos in capitolul  "Momentul incheierii contractului".

Momentul incheierii contractului

Momentul incheierii contractului este momentul emiterii facturii fiscale sau in lipsa acesteia: bonul fiscal, avizul de expeditie. Factura fiscala are statut de contract comercial.

Facturile proforme si ofertele comerciale au valabilitate limitata la 2 zile lucratoare de la emitere. Dupa acest termen isi pierd de drept orice fel de obligativitate comerciala sau contractuala. 

 

3. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

4. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

b. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate fara o notificare prealabila.  

S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. prin site-ul ArticoleFerme.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia Societăţii de către reprezentanţii fiecărei marci. De asemenea exista posibilitatea ca descrierile produselor sa fie incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor sau a design-ului fără notificare prealabilă de către producători.

EXPERT MOLDOVA TRADING nu poate garanta şi nu işi poate asuma raspunderea că informaţiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neîntrerupte şi fără erori. Vă rugam să verificati corectitudinea specificaţiilor pe site-ul producătorului produsului dorit.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. 

Valoarea maximă a obligaţiilor Societăţii faţă de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzatoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

5. DISPONIBILITATEA SI PRETUL PRODUSELOR

Ofertele şi produsele prezentate pe site-ul ArticoleFerme.ro sunt disponibile în limita stocului. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare. Promotiile prezente pe site sunt catre client final si nu se cumuleaza cu alte promotii/reduceri. Promotia exista doar in limita stocului disponibil.

Preţurile produselor prezentate pe ArticoleFerme.ro pot fi modificate fără o comunicare prealabilă.

SC EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. poate solicita clienţilor diferite sume cu titlu de avans în cazul produselor ce nu se află în stocul companiei. În situaţia în care clientul refuză achiziţia produsului la livrarea acestuia va pierde suma achitată.

Voucherele si alte modalitati de fidelizare nu sunt transferabile si nu pot fi cumulate.

6. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Toate materialele (text si imagini) de pe site-ul ArticoleFerme.ro sunt drepturi de autor de proprietate intelectuală si nu poatet fi preluat, copiat sau folosit, fara acordul scris al proprietarului.. Toate drepturile de utilizare sunt deținute și controlate de către Expert Moldova Trading S.R.L. 

8. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. asigura confidentialitatea si securitatea informatiilor transmise. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului ArticoleFerme.ro. S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Conform conditiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, Vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la Cumparator. Pe baza consimtamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

9. TERMENE PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 15 zile lucratoare.

 

10. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata comenzii se face in mai multe moduri:

- Numerar / Ramburs (se achita la curier)

- Prin card bancar in magazinele S.C.EXPERT MOLDOVA TRADING

- Pe baza de factura proforma cu ordin de plata.

Pentru plata cu OP se va contacta S.C.EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. pentru datele de plata.

În momentul efectuării unei comenzi on line, Clientul declară că a luat cunoştinţă şi este întru totul de acord cu cele menţionate mai sus.

 

11. RISCURI SI RESPONSABILITATI

 a. Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

b. Transport - Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

 

12. ACCEPTARE / RETURNAREA PRODUSELOR

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. In eventualitatea in care produsele achizitionate sunt deteriorate sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs conform, cu conditia notificarii in scris a S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In situatia in care produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.  Cheltuilelile de transport (in aria de acoperire Fan Courier) vor fi suportate integral de catre S.C. EXPERT MOLDOVA TRADING S.R.L. Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat de 48 de ore, produsele fac obiectul conditiilor generale de garantie.

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile.

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua:

  • De la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produsului.
  • Cu data de la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului produs.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne informați la adresa sediului SC Expert Moldova Trading SRL, strada Anastasie Panu nr 50, Iasi, jud Iasi, nr telefon 0332 405 719, nr fax 0232 266 586, office@emtools.ro cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract utilizând o declarație neechivocă (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail). În acest scop, puteți folosi modelul de retragere, care poate fi descarcat de aici; folosirea lui nu este însă obligatorie.

 

MODEL DE FORMULAR DE RETRAGERE

 

Pentru a respecta termenul-limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.
Acesta clauza se aplica conf. OUG nr. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in OUG nr. 34/2014 art. 2 lit.e.

Consecinţele retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă la adresa SC Expert Moldova Trading SRL, strada Bucium 37, Iasi, jud Iasi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Consumatorul va trebui să suporte costul direct al returnării produselor.

Consumatorul va fi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

Consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de catre profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11 din OUG nr. 34 / 2014. 

Bunurile trebuie returnate nefolosite, fără defecţiuni, în ambalajul original. Copia facturii trebuie şi ea ataşată. Costurile returnării sunt acoperite de Cumpărător. Expert Moldova Trading va returna costurile de achiziţie (produse+costuri de livrare) nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11 din OUG nr. 34 / 2014. 


Bunurile trebuie returnate la: SC Expert Moldova Trading SRL, strada Bucium 37, Iasi, jud Iasi.


Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare,fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 48 de ore.

Conditii de returnare produse:

  • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
  • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda consumatorului
  • Produs nefunctional in primele 24 ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari

Renuntarea la cumparare

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate si cele detinute sau achizitionate de la ati comercianti, precum si erorile cumparatorilor in alegerea sau identificarea produselor corespunzatoare codurilor modelelor, nu fac obiectul raspunderii de catre SC Expert Moldova Trading SRL.

Dreptul de renuntare la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice. 

Rambursare sumelor
Rambursarea sumelor se va face nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art 11, OUG nr. 34 / 2014.

EXPERT MOLDOVA TRADING trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale în termen de cel mult 30 de zile de la data la care consumatorul a transmis comanda, cu excepţia cazului în care părţile au convenit altfel.

EXPERT MOLDOVA TRADING, în cazul în care nu poate executa contractul din cauză că produsul sau serviciul nu este disponibil, trebuie să informeze consumatorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată trebuie rambursate de comerciant în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 30 de zile.

EXPERT MOLDOVA TRADING poate livra consumatorului un produs sau serviciu de o calitate şi preţ echivalente cu cele solicitate, numai dacă acest lucru a fost prevăzut înainte de încheierea contractului şi/sau în contract, astfel încât consumatorul să fie informat în mod clar despre această posibilitate. Cheltuielile de returnare a produselor, în situaţia exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului, sunt, în acest caz, în sarcina comerciantului, element asupra căruia consumatorul trebuie să fie informat. Furnizarea unor produse sau servicii similare celor solicitate nu poate fi asimilată cu livrarea fără comandă.

 

13. GARANTII

Garantia produselor este de 24 luni pentru persoane fizice si 12 luni pentru persoane juridice.

Cumparatorul este obligat sa prezinte Certificatul de Garantie impreuna cu factura/chitanta originala de cumparare a aparatului. 

Perioada de garantie acordata pentru produsele mentionate de factura/chitanta de cumparare decurge de la data cumpararii.

Cu exceptia viciilor ascunse (material si/sau manopera), garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, precum si asupra tuturor subansamblelor care intra in componenta produselor achizitionate (cablu de alimentare, perii colectoare, sisteme de prindere a accesoriilor, mandrina, carcasa, etc. pentru scule electrice sau garnitura de taiere - lant, lama, pinion antrenare, filtre de aer si benzina, frana de lant, ans.demaror, etc, pentru scule pe benzina) care se uzeaza ca urmare a utilizarii normale a produselor. 

Durata termenului de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a prezentat produsul defectat si pana la data repunerii acestuia in stare de functiune si a notificarii in scris in vederea ridicarii produsului sau predarii efective a produsului catre consumator.

In cazul aparitiei oricarei defectiuni in perioada de garantie va rugam sa contactati unitatea service din Expert Moldova Trading, B-dul Nicolae Iorga, bl T3, Iasi, jud Iasi. 

Durata medie de utilizare a produselor este de 5 ani. Pentru aceasta perioada cumparatorul beneficiaza, contra cost, de service post-garantie, cu piese originale.

In cadrul termenului de garantie, remedierea produsului trebuie efectuata intr-o perioada rezonabila de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator (ASA) si consumator. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta lipsa de conformitate a produsului.

Deteriorarile de genul zgarieturilor sau rupturi ale elementelor demontabile sau nedemontabile care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii nu sunt acoperite de garantie.

Producatorul nu este raspunzator de daunele provocate produsului de catre fenomenele naturale (trasnet, inundatii, cutremur, etc), incendii, neglijenta in exploatare, deteriorari mecanice, etc.

Lipsa certificatului de garanţie al produsului trebuie semnalată în maxim 2 zile lucrătoare de la recepţia mărfii pe adresa office@emtools.ro. În cazul în care aveţi nevoie de informaţii suplimentare cu referire la garanţie sau unităţile de service, vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail la office@emtools.ro.

Garanţia nu se aplică în următoarele situaţii:

  • Nerespectarea instrucţiunilor de folosire
  • Repararea efecuată de o persoană neautorizată
  • Folosirea de piese contrafăcute
  • Folosirea neglijentă a produsului
  • Instalarea inadecvată a a aparatului

14. LIVRAREA PRODUSELOR

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

 

15. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

16. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigiu apărut între Clienţi şi Societate va fi rezolvat prin cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată competente din România.

 

18. INFORMATII PRIVIND DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

- clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;

- colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

- clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective.

 

19. PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau creea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract.

 

20. FRAUDA

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului ArticoleFerme.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul ArticoleFerme.ro va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului ArticoleFerme.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au incercat acest fapt.

 

21. CONCILIERE

Daca intampinati probleme cu o comanda, care nu pot fi rezolvate prin telefon sau email cu operatorii nostri, va rugam sa luati legatura cu departamentul Comercial pentru o conciliere interna gratuita, la adresa de email: office@emtools.ro sau la numarul de telefon 0332 405 720. 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Telefonul consumatorului: 0800-080-999 linie telefonica cu apelare gratuita din reteaua Romtelecom

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi
Adresa: str. Toma Cozma, nr. 11, Iaşi, cod 700554, 
Tel.: 0232/278.233
Fax: 0232/278.234
Email: iasi@opc.ro