- Catalin Besleaga
- News
- 1 likes
- 532 views
- 0 comments
- montare aparat de muls, asamblare aparat de muls, mulgtoare vaci, aparat de muls cu 2 posturi
Dezambalarea unui APARAT DE MULS VACI EMT 2 POSTURI, 1 BIDON
Dezamabalati cu grija aparatul, majoritatea subansamblelor le veti gasi in bidonul aparatului.
Componența aparatului
APARAT DE MULS BOVINE EMT CU 2 POSTURI SI 1 BIDON INOX 30 LITRI
Aparatul de muls pentru vaci EMT cu doua posturi si un bidon are in componenta sa urmatoarele piese:
· cadru metalic;
· 2x bara de sustinere;
· 1x maner metalic;
· 2x roti;
· 1x motor electric, echipat cu pompa de vacuum;
· 1x tanc vacuum 16 L;
· 1x capac si garnitura tanc de vacuum;
· 1x supapa de depresurizare tanc de vacuum( montata sub tancul de vacuum);
· 2x ansamblu colector complet;
· 1x manometru;
· 2x pulsator;
· 1x opritor de lapte cu bila de ping-pong;
· 1x capac( din plastic) cu 3 iesiri;
· 1x garnitura( din cauciuc);
· 4 metri furtun distributie aer;
· 4 metri de furtun transport lapte;
· 2x furtun conector robinet vacuum- pulsator;
· 1x furtun conector distribuitor vacuum- capac bidon;
· 1x regulator de vid;
· 1x filtru aer;
· 4x palete de grafit/ textolit( montate in pompa de vacuum).
Asamblarea aparatului de muls:
Pasul 1:
Asezati barele de sustinere pe cadrul aparatului, in bolturile metalice situate pe cadrul aparatului.
Pasul 2:
Pasul 3:
Pasul 4:
Pasul 5:
Capacul se aseaza cu cele 2 iesiri( mai groase) paralele cu motorul si a 3 iesire( mai subtire) sa fie spre motor.
Luati capacul cu 3 iesiri( in cele mai multe cazuri capacul are montata garnitura de cauciuc deja pe el, daca nu o are montati-o dumnevoastra) si fixati opritorul de lapte cu bila de ping-pong sub capac( astfel incat acesta sa fie in interiorul bidonului atunci cand fixati capacul pe bidon) pe a 3 iesire (cea mai apropiata de motor).
Pasul 6:
Luati cele 2 furtune subtiri si lipite intre ele, ce pornesc de la ansamblul colector si fixatile in cele 2 orificii ale pulsatorului( procedati la fel si pentru cel de al doilea post).
Pasul 7:
La montarea furtunelor de lapte( Nu si la cele de vacuum subtiri!) se recomanda utilizarea unui pahar de apa fierbinte in care sa inmuiati furtunele urmand ca apoi sa le introduceti in orificiile corespunzatoare.
Montati furtunule de lapte ce pornesc de la fiecare ansamblul colector( 2) pe cele 2 iesiri din partea din fata a capacului ( pe acele iesiri pe care NU ati montat opritorul de lapte cu bila de ping-pong).
Pasul 8:
Dintre cele 3 bucati de furtun de lapte care le-ati primit, luati bucatile cele mai scurte( si egale) si fixati primul capat sub suportul pulsatorului, iar celalat capat al furtunului se fixeaza pe robinetul lateral al distribuitorului de vacuum( la fel si pentru cel de al doilea post).
Pasul 9:
Pasul 10:
Regulatorul de vacuum se monteaza pe partea stanga al tancului de vacuum( in cazul pompelor uscate) sau pe partea dreapta a tancului de vacuum( in cazul pompelor cu ungere pe ulei).
Infiletati filtrul de aer in pompa de vacuum( aparatele de muls dotate cu pompe cu ungere pe ulei nu au filtru de aer pe pompa ci au o supapa de sens sub tancul de vacuum).
Pasul 11:
Montati manerul aparatului de muls.
Pasul 12:
Pentru a realiza verificarea functionalitatii aparatului dumneavoastra, trebuie sa inchideti robinetii laterali( 2 robineti) ai distribuitorului de vacuum.
Rotiti comutatorul in pozitia 1, urmariti ca acul manometrului sa ajunga intre 0.4-0.5 bari( zona evidentiata cu rosu sau cu verde). In cazul in care acul nu ajunge in punctul optim( fie se afla sub marcajul rosu, fie deasupra), rotiti regulatorul de vacuum spre stanga( pentru a scadea presiunea) si spre dreapta( pentru a creste presiunea), pana acul manometrului ajunge in pozitia optima.
Pasul 13:
Pentru a verifica daca ati montat toate componentele corect, deschideti robinetii pe care i-ati inchis anterior.
Luati ansamblele colectoare, veti observa ca pe paharul colector se gasete o clapeta, rotiti clapeta in pozitia INCHIS( vezi imagine mai jos), la fel ca mai inainte, rotiti comutatorul in pozitia 1, urmariti ca acul manometrului sa ajunga intre 0.4-0.5 bari( zona evidentiata cu rosu sau cu verde). In cazul in care acul nu ajunge in punctul optim( fie se afla sub marcajul rosu, fie deasupra), rotiti regulatorul de vacuum spre stanga( pentru a scadea presiunea) si spre dreapta( pentru a creste presiunea), pana acul manometrului ajunge in pozitia optima.
In cazul in care presiunea nu se ridica( iar la verificarea anterioara presiunea sa ridicat la nivelul optim, inseamna ca exista o scapare de presiune la o conexiune), la aceasta verificare reluati pasii de asamblare si verificati toate conexiunile facute, verificati furtunele si piesele sa nu fie fisurate, crapte etc.
Pozitia INCHIS a clapetei de pe ansamblul colector.
In acest moment aparatul dumneavoastra este gata de utilizare, ca si un ultim sfat, daca animalul/e nu au mai fost mulse cu un aparat de muls, inaintea de a realiza prima mulsuare va recomandam sa porniti aparatul fara al atasa la ugerul animalului timp de 5-10 minute pentru a vedea reactia acestuia si pentru ca acesta sa se obisnuiasca cu zogomotul.
Va dorim spor la munca!
Pentru a vizualiza intrega noastra oferta de aparate de muls vaci va rugam sa accesati: Aparate de muls vaci EMT .
Comments (0)