Vinometrul este folosit pentru determinarea continutului procentual de alcool (tarie alcoolica) a unei bauturi dupa urmatoarea procedura:
1. Vinometrul cu palnia in sus se umple cu bautura de masurat pana la jumatate din inaltimea palniei, se lasa sa curga cateva picaturi prin pipeta de la capatul opus palniei;
2. Se intoarce vinometrul si se aseaza cu palnia pe o suprafata neteda absorbanta (sugativa, servetel);
3. Lichidul din capilar se va scurge pana la un anumit nivel care corespunde unei inscriptionari pe capilarul vinometrului. Respectiva inscriptionare reprezinta o cifra care indica taria alcoolica a bauturii testate sau, altfel spus, procentele volumetrice de alcool din bautura respectiva. Temperatura optima de folosire a vinometrului si a bauturii supuse determinarii trebuie sa fie in jur de 20 grade Celsius.
4. Dupa folosire, vinometrul se spala atent cu apa.
Temperatura optima de folosire a vinometrului si a bauturii supuse determinarii trebuie sa fie in jur de 20 grade Celsius.
Date tehnice:
Material: Sticla
Culoare: Transparent
Inaltime: 165 mm
Greutate: 0.02 kg
Vinometru tip Bernadot
Vinometrul tip Bernadot masoara continutul de alcool al vinului.
Descriere
Detalii ale produsului
Reviews (0)
No reviews